Printvriendelijke versie
PDF

Sociale premies

Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker
Bookmark and Share

Het OCMW heeft beslist het sociale premie- en tegemoetkomingenstelsel te actualiseren, dit met ingang van 14 maart 2013. De voorwaarden, die aangepast werden en van toepassing zijn vanaf 14 maart 2013, sluiten beter aan met het huidig welvaartspeil.

Om de volledige premies en toelagen te bekijken, klik hier (application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document, 27.6 kB, info) .

Het OCMW voorziet dus in tal van sociale premies en tegemoetkomingen. Maar…vaak weten inwoners niet over het bestaan hiervan of weten ze niet hoe ze er aanspraak op kunnen maken. Wie onvoldoende geïnformeerd is, loopt meer risico om een premie of tegemoetkoming te verliezen. Daarom maakte het Sociaal Huis een brochure met alle informatie hierover. Zowel voor het aanvragen van de brochure die gratis te verkrijgen is als het aanvragen van sociale premies en tegemoetkomingen kunt u terecht bij het Sociaal Huis. Zij zullen u graag uitleg geven voor welke premies en tegemoetkomingen u in aanmerking komt. Nieuwe inwoners krijgen de infobrochure tijdens het onthaal nieuwe inwoners.

Met de vernieuwde sociale premies en tegemoetkomingen wenst het OCMW solidair in te spelen op bepaalde situaties van inwoners die voor hen vaak heel wat onkosten met zich meebrengen. De vernieuwde sociale premies en toelagen kunnen er alvast toe bijdragen dat die de onkosten betaalbaar blijven. Kortom, sociale premies en tegemoetkomingen… er zit meer brood in dan je denkt!

Sociaal Huis

J.F. Kennedyplein 1

8370 Blankenberge

0800 32 450 (gratis infolijn)

www.sociaalhuisblankenberge.be

info@sociaalhuisblankenberge.be